fredag 13 mars 2009

I gar kvall fick jag en smak av lyxlivet ombord. Jag blev bjuden pa middag i den flotta restaurangen pa deck 10. Visserligen kan jag ga och ata dar nar jag vill, men det blir liksom inte av om det inte ar nagot sarskilt tillfalle. Men det var det igar kvall. Det var ett sallskap fran Hong Kong som firade en fodelsedag med middag. En sadan middag som skulle ga pa 1000 spann pa en krog iland. Minst. Paraden av ratter: Boullabaise som oppningsratt. Skaldjurstallrik med hummer, rakor, och ostron. Smaskens. Huvdratt: Tonfisk med Wasabikram och reducerad balsamvinagersas. Och till efterratt Crème brûlée. For sakerhets skull bestallde jag tva efterratter: Det blev Suffle pa Grand Manier ocksa… Och sa fodelsedagstarta. Det fina ar ju att all mat ingar i priset aven far gasterna sa det var bara att peka i menun och lata kyparna langa in ratterna. Vilket Kalas!
Jag har hunnit med att bekanta mig med Osaka ocksa den gagna veckan. Jag tog taget in till stan och jag maste erkanna att jag aldrig kannt mig sa borta tidigare. Alla skyltar pa Japanska och ett gytter av gator. Jag lyckades i alla fall hitta en sushibar innan det var dax att ta sig till baka till baten igen. Det blir ganska korta besok i land eftersom jag bara har atta timmar mellan arbetspassen.

1 kommentar:

  1. Schysst, du har alltid vart en sucker för bra mat ombord... ;)

    Ida och jag fick barn i Måndags kväll, en liten kille som snusar här på mitt bröst. Du måste komma till Stockholm på lite besök! /kalle

    SvaraRadera